Dogodek
LJUDSKE GLASBENE DELAVNICE: Petje z Rožančevimi fantjiči
Datum dogodka
15.6.2023 19:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica


Lepo vabljeni na zadnjo delavnico v letošnjem ciklu ljudsko glasbenih delavnic, ki bo v hostel Celica, v galeriji Srečišče, 15. 6. ob 19h. Tokrat bodo z nami Rožančevi fantjiči, ki pravijo: dovolj je najti enoglasen zapis melodije, temu dodamo še "po slovenski navadi nad in pod melodijo« in pevskemu triu priključimo še godčevsko trio vižo ( klarinet , violina in kontrabas) v retro zasedbi, t.j. zasedba pred pojavom harmonike. Kakšen zaklad naših dedov in babic smo podedovali!!
Na delavnici bomo skupaj izhajali iz recitacije besedila, enoglasnega zapisa petja, ga dopolnili s triglasnim in poiskali variacijo za godčevski intermezo, kot to pritiče pokrajini, od koder je pesem doma. S seboj boste domov lahko vzeli tudi popoln notni zapis učne ure. Če kdo prinese ritem kitaro, bo to lepa popestritev. Vabljeni tako slušatelji kot pevci in inštrumentalisti.

Vstop prost!


Dogodek organizira Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija, skupaj s KUD Sestava in v sodelovanju z Glasbenonarodopisnim inštitutom ZRC SAZU in javnim zavodom Ljubljanski grad.



Kulturni program omogočata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.

#glasbenadelavnica #LjudskoPetje #KUDSestava #KUDFolkSlovenia #glasba #Ljubljana #HostelCelica #Rožančevifantjiči #kultura #ljubljana #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice