Dogodek
PROGRAM CELICA: RAMOVEŠI
Datum dogodka
6.6.2023 20:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica


Uglasbena poezija Janeza Ramoveša v poljanski in ameriški različici


Uršula Ramoveš, avtorica glasbe, pevka

Martin Ramoveš, električna kitara, pevec, avtor priredb

Rawly Grau, prevajalec in bralec Ramovešovih pesmi v angleščini

Janez Ramoveš, pesnik in bralec


Uršula Ramoveš ves čas svoje ustvarjalne poti uglasblja in poje poezijo Janeza Ramoveša z različnimi glasbenimi zasedbami. Tokrat bo prvič predstavila novejše pesmi ob glasbeni spremljavi kitarista Martina Ramoveša, ki je aktiven tudi kot kantavtor in avtor stripov.

Pesnik Janez Ramoveš je avtor devetih pesniških zbirk, večinoma napisanih v poljanskem narečju. Na koncertu bo izvedenih največ pesmi iz njegove zadnje pesniške zbirke Skupinska slika. Folklora (CZ, 2021). V paru z Rawleyem Grauom bo bral svoje pesmi.

Priznani prevajalec v angleščino RAWLEY GRAU (Društvo slovenskih književnih prevajalcev mu je leta 2021 podelilo Lavrinovo diplomo - nagrado za izjemen prispevek na področ­ju posredovanja slovenske književnosti v druge jezikovne kulture.) je v nestandardno narečje prevedel nekaj pesmi Janeza Ramoveša, na dogodku jih bo v paru z Janezom Ramovešom bral v živo.



Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni.
Koncert organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.
Kulturni program omogočata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.

#glasba #HostelCelica #jamsession #koncert #KUDSestava #kultura #Ljubljana #Ramoveši #Sozvočjasveta #beseda #ljubljana #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice