Dogodek
INŠTRUMENTALNE DELAVNICE/ Inštrumentalna delavnica slovenskih ljudskih viž
Datum dogodka
20.4.2023 19:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica

PEVSKE IN INŠTRUMENTALNE DELAVNICE KED FOLK SLOVENIJA / Inštrumentalna delavnica slovenskih ljudskih viž


V letu 2023 vabimo na raznolika srečanja, na katerih članice in člani Kulturnega in etnomuzikološkega društva Folk Slovenija delijo svoje znanje z vsemi zainteresiranimi. Srečujemo se vsak 3. četrtek v mesecu.

Lepo vabljeni na aprilski dogodek v ciklu delavnic s člani KED Folk Slovenija, ki bo 20. 4. 2023 ob 19h v galeriji Srečišče v Hostlu Celica. Z nami bo Marino Kranjac, istrski multiinštrumentalist, ki bo vodil delavnico slovenskih ljudskih plesnih viž različnih pokrajin. Marino Kranjac bo pripravil tudi notne predloge viž, ki se bodo izvajale na delavnici. Vabljeni inštrumentalisti, še posebej violinisti, basisti, klarinetisti in harmonikarji, in pa tudi vsi slušatelji, ki jih tovrstna glasba zanima.

Vstop prost. Prijazno vabljeni.



Dogodek organizira Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija, skupaj s KUD Sestava in v sodelovanju z Glasbenonarodopisnim inštitutom ZRC SAZU in javnim zavodom Ljubljanski grad.
Kulturni program omogočata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.



#InštrumentalnaDelavnica #KUDFolkSlovenia #KUDSestava #kultura #SlovenskaLjudskaGlasba #HostelCelica #Ljubljana #glasba #ljubljana #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice