Dogodek
LITERARNI VEČER: Alenka Koželj /Solznice
Datum dogodka
13.2.2024 18:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica


Vljudno Vas vabimo, da se v torek, 13. februarja 2024, ob 18. uri v Hostlu Celica (Metelkova 8, Ljubljana) udeležite literarnega večera s predstavitvijo in pogovorom ob izidu knjige kratkih zgodb Alenke Koželj z naslovom Solznice.

Pisateljica in prevajalka Alenka Koželj se je rodila leta 1980 v Ljubljani. Leta 2019 je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani doktorirala na področju francoske književnosti z disertacijo Kulturnofilozofski kontekst francoskih romanov o gralu v 12. in 13. stoletju. Svoja dela redno objavlja v slovenskih literarnih in kulturnih revijah. Je članica uredništva revije Apokalipsa, kjer ureja rubriko Kritika. Živi in dela v Ljubljani. Za kratkoprozno zbirko Lovilci sanj (Ljubljana: Mladinska knjiga, 2019) je bila nominirana za nagrado za najboljši literarni prvenec Slovenskega knjižnega sejma. Solznice so njena druga zbirka kratkih zgodb.

Z avtorico se bo pogovarjal pisec spremne besede Samo Krušič.

Na dogodku bo knjigo mogoče kupiti po znižani ceni. Zbirko je sicer mogoče naročiti tudi na spletnem naslovu:
https://knjigarna.apokalipsa.si/qpost/317732/Alenka-Koelj-Solznice.

Vstop je prost.

Prisrčno Vas pozdravljamo,
KUD Sestava in KUD Apokalipsa


#AlenkaKoželj #GalerijaSrečišče #HostelCelica #KratkaProza #KUDApokalipsa #KUDSestava #kultura #Literatura #Ljubljana #pogovornivečer #SamoKrušič #beseda #ljubljana #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice