Dogodek
Zala Satyama: Poglej navzgor /razstava fotografij
Datum dogodka
7.11.2023 19:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica

Poglej gor,
Ta razstava je vabilo, da pogledate gor, ker je lepota prav nad nami izjemna. Pogosto spregledamo to perspektivo, čeprav ni skrita jo jemljemo kot samoumevno. Bogastvo je v kombinacijah oblik, senc, tonov, vzorcev in tekstur. Včasih je preprost vzorec, ki se ponudi, drugič nepričakovana globina, ki se prikaže. Ta namerna sprememba perspektive je orodje za zavedanje; prizemljitev v sedanji trenutek.
Poskusite z mano; naslednjič, ko boste zunaj, nekje v naravi, se predajte trenutku, s pogledom na preprosto lepoto nad seboj. Osredotočite se na določeno podrobnost, nato razširite perspektivo, da zaobjame tako daleč in široko kot lahko vidite. Opazujte širšo sliko, nato se znova osredotočite na določeno podrobnost in ponovno razširite perspektivo. Bodite pozorni na plasti, odtenke, globino in veličastnost zavzemanja celotne slike nad vami. V trenutku, ko ste popolnoma prevzeti s pogledom, spustite
vse, kar se dogaja v vaših mislih. V preostalem delu razstave si od blizu ogledamo naravne lepote Slovenije.
Zala je oblikovalka in umetnica rojena v Sloveniji. Umetnost je študirala v Londonu in Edinburghu. Ustvarjalno združuje različne vrste medijev kot način samoizražanja in deljenja svojega pogleda s svetom. Navdušena je nad naravo, večino svojega navdiha črpa iz krajev, ki jih raziskuje zunaj mest. Na njen fotografski slog so vplivale izkušnje s potovanj povezane s strastno radovednostjo v raziskovanju in odkrivanju skritih draguljev sveta. Čarobno je opaziti, ujeti in nato deliti tisto, česar drugi morda niti ne opazijo. Čar, ki ga želi predstaviti je v podrobnostih, ki se nekaterim zdijo vsakdanje, vendar v njenih očeh izstopajo. Njeno delo sega od neobdelane fotografije narave do združevanja umetnosti s fotografijami in ustvarjanja večplastnih slik. Včasih se celo kombinacija dveh fotografij z različnimi kakovostmi združi in ustvari edinstveno sliko, ki jo je preprosto vznemirljivo oživeti. Nova ideja, nova perspektiva.


Vstop prost. Vljudno vabljeni!
Dogodek organizira KUD Sestava v sodelovanju z Javnim zavodom Ljubljanski grad. Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana.

#fotografija #HostelCelica #KUDSestava #kultura #ljubljana #ZalaSatyama #podoba #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice