Dogodek
Pako Silverhair: Blue Light / Modra Svetloba
Datum dogodka
12.3.2024 18:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica

V torek 12. marca 2024 vas ob 18. uri vljudno vabimo na odprtje razstave Pako Silverhair: Blue Light / Modra Svetloba v galerijo Srečišče v Hostlu Celica.

Vstopite v čarobni svet spominov, kjer se modra svetloba prepleta z virtualnimi doživetji, ki so našli svojo pot na platno. Razstava "Modra svetloba" je avtorsko delo, ki prečka meje med resničnostjo in virtualnostjo, odpirajoč vrata v svet sanj, spominov in čustev.
Vsako platno predstavlja digitalen portret avtorjevih spominov, ki so bili rojeni v virtualnem okolju. Vsaka poteza čopiča je kot klik miške, vsak barvni odtenek pa odsev virtualne resničnosti. Skozi umetnikove oči oživijo digitalni pejsaži, ikonične podobe in osebni trenutki, ki so jih obogatili virtualni svetovi. Čas postane relativna dimenzija, saj se preteklost sreča s sedanjostjo v abstraktnem plesu barv in svetlobe.
Sprehodite se skozi to slikarsko potovanje in dovolite, da se vaša lastna virtualna doživetja prebudijo v čarobnem svetu platna.
Slikarska dela ne predstavljajo le vizualne podobe virtualnih spominov, temveč vabi gledalce k razmisleku o pomenu virtualnega sveta v našem življenju. Avtor nas spodbuja, da simbolično nadomestimo računalniške ekrane s slikarskim platnom, saj verjame, da bo virtualni svet v prihodnosti za večino postajal enako pomemben, če ne celo bolj kot realni svet. ( Pako Silverhair)


Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni.
Dogodek organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.
Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana.

#podoba #GalerijaSrečišče #HostelCelica #KUDSestava #slikarskaRazstava #kultura #ljubljana #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice